Investigate the effect of metformin on some of the behavioral indicators in ovariectomized middle aged mice

  • مریم ذاکری
  • ایمان فاطمی
  • محمدعلی ذاکری
  • محمدالله توکلی
Keywords: پیری، متفورمین، اوارکتومی، قدرت عضلانی، حافظه، اضطراب

Abstract

مقدمه: پیری فرآیندی اجتناب‌ ناپذیر است که باعث افزایش احتمال بیماری و مرگ افراد می‌شود. یائسگی به ‌عنوان بخشی از فرآیند پیری رخ می‌دهد. در این مطالعه اثر متفورمین بر میزان قدرت عضلانی، اضطراب و حافظه در موش‌های سوری ماده اوارکتومی شده بررسی شد.

روش بررسی: در این مطالعه تجربی از 96 سر موش سوری ماده 6 ماهه در محدوده وزنی20 تا 25 گرم استفاده شد. حیوانات به‌طور تصادفی به 6 گروه 16 تایی شامل گروه شم، اوارکتومی شده، اوارکتومی شده درمان با دوز 10 میلی‌گرم بر کیلوگرم متفورمین، اوارکتومی شده درمان با دوز 1 میلی‌گرم بر کیلوگرم متفورمین، گروه متفورمین درمان با دوز 10 میلی‌گرم بر کیلوگرم متفورمین و گروه سالم تقسیم شدند. نخست حیوانات اوارکتومی شدند و سپس به مدت شش ماه با دوزهای 1و10 میلی‌گرم بر کیلوگرم متفورمین درمان شدند. سپس قدرت عضلانی، حافظه و میزان اضطراب در گروه‌های موردمطالعه بررسی شد. آنالیز آماری توسط نرم افزار 16  SPSS V انجام و تفاوت بین گروه‌ها توسط آزمون واریانس یک‌طرفه تحلیل شد.

نتایج: نتایج مطالعه ما نشان داد که متفورمین با دوزهای 1و10 میلی‌گرم بر کیلوگرم در مقایسه با گروه اوارکتومی میزان اضطراب حیوان را به‌طور معنی‌داری کاهش داد (به ترتیب 0024/0p =  و 0295/0p = ) و باعث افزایش حافظه شد (به ترتیب 0044/0 p =) و 0004/0 p =) و دوز 10 میلی‌گرم بر کیلوگرم باعث بهبود  قدرت عضلانی شد (0148/0p = ).

نتیجه‌گیری: متفورمین دارای اثرات مفیدی بر روی اختلالات رفتاری ناشی از پیری و اوارکتومی می‌باشد.

Published
2019-02-27
Section
Articles