Investigation on the effect of endurance training on blood circulating levels of Mir-146a and plasma levels of il-6 in sedentary elderly women

  • فاطمه فلاح
  • فرهاد رحمانی نیا
  • زهرا حجتی ذی دشتی
  • رامین شعبانی
Keywords: التهاب، میکرو RNA، miR-146a، اینترلوکین ۶، پیاده

Abstract

مقدمه: پدیده سالمندی با التهاب سیستمیک در ارتباط است. miR-146a تنظیم‌کننده منفی حیاتی برای التهاب است و نشان داده شده که سطوح آن با افزایش سن کاهش می یابد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر پیاده‌روی سریع منظم بر سطوح در گردش خون miR-146a و سطوح پلاسمایی اینترلوکین ۶ در زنان سالمند غیرفعال بود.

روش بررسی: در این پژوهش نیمه‌تجربی، ۲۰ زن سالمند (۹/۳±۵/ ۶۳ سال) به طور تصادفی در دو گروه تمرین استقامتی (۱۰ نفر) و شاهد (۱۰ نفر) قرار گرفتند. گروه تمرین سه روز در هفته به مدت دوازده هفته با شدت ۷۵-۷۰ ٪ حداکثر ذخیره ضربان قلب، پیاده‌روی کرد. گروه کنترل در طول دوره مطالعه بدون تمرین باقی ماند. نمونه های خونی قبل و ۷۲ ساعت پس از ۱۲ هفته تمرین، جهت اندازه گیری miR-146a و IL-6 جمع‌آوری شد. پس از تجزیه‌و تحلیل داده ها بر اساس نرمال‌ بودن از آزمون تی‌مستقل، تی‌وابسته، یومن‌ویتنی و ویلکاکسون استفاده شد. بررسی های آماری با استفاده از نرم‌افزارv 16  SPSS انجام گرفت و سطح معنی داری 05/0P≤ در نظر گرفته شد.

نتایج: نتایج نشان داد که در پاسخ به برنامه تمرین استقامتی سطوح miR-146a افزایش 027/0p=) و سطوح IL-6 به طور معنی داری کاهش (۰0۱/۰p=)یافت و این تغییرات با کاهش در شاخص توده بدن (BMI) همراه بود(002/0p=).

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، پیاده روی سریع می تواند به عنوان یک شکل تمرین موثر در جهت کمک به کاهش عوامل التهابی خون، مورد ملاحظه قرار بگیرد. یافته‌ها هم چنین پیشنهاد می کند miRNA ها، می توانند در پاسخ به پیاده‌روی منظم، در افراد سالمند، بهبود یابند.

Published
2019-02-27
Section
Articles