تولید داربست سلولز باکتریایی حاوی عصاره گیاه و بررسي اثرات التیام بخشي آن بر زخم‌هاي جلدي موش‌ صحرايي

  • مبینا ابراهیمیان
  • بهروز یحیایی
  • صاحبعلی منافی
Keywords: سلولز، التیام زخم، Gluconacetobacter xylinus، Zingiber officinale

Abstract

مقدمه: سلولز پلیمری طبیعی با قابلیت ترمیم زخم می‌باشد که می‌توان خاصیت ترمیم زخم آن را با ترکیب ‌نمودن با برخی از عصاره‌های گیاهی بهبود بخشید. هدف از این مطالعه بررسی تولید سلولز باکتریال حاوی عصاره گیاه زنجبیل و ارزیابی اثرات التیام بخشي آن بر زخم‌هاي جلدي موش‌ صحرايي می باشد.

روش بررسی: در این مطالعه تجربی، ابتدا Gluconacetobacter xylinus در محیط کشت هیسترین- اسکرام در شرایط ایستا کشت داده شد و هم چنین جوشانده گیاه Zingiber officinale تهیه شد. سپس تست Microculture Tetrazolium Test (MTT) برای بررسی میزان سمیت سلولی جوشانده گیاه Zingiber officinale انجام شد و در نهایت مراحل روند التیام‌ بخشی بر روی زخم‌های جلدی موش صحرایی در روزهای مختلف درمان مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که لایه سلولز تولیدی محکم، بدون شکستگی و با 005/7 =pH بوده است که دارای قدرت ترمیم زخم 80% می‌باشد. عصاره گیاه Zingiber officinale در تست MTT دارای سمیت برای‌ سلول‌ها بود که این سمیت برای سلول‌های سرطانی و غیرسرطانی یکسان بوده است. جهت ترمیم زخم از غلظت غیرسمی عصاره گیاه استفاده شد و هم چنین نتایج ترمیم زخم نشان داد که سلولز و عصاره Zingiber officinale می‌توانند به عنوان دارویی مناسب برای ترمیم زخم‌ها استفاده شوند.

نتیجه‌گیری: گونه Gluconacetobacter xylinus در التیام و بهبود زخم موثر بوده و هم چنین گیاه زنجبیل در درمان زخم‌های باز اثر معجزه‌آسایی دارد

Published
2019-02-23
Section
Articles